STAP IN

HET PODCASTTRAJECT

Wil jij jouw podcast lanceren met een knal?

In 4 maanden helpen we jou van concept naar

content en lanceren we jouw podcastreeks.

Ik wil een plek!

WAT IS HET PODCASTTRAJECT?

Een 4-maanden podcasttraject voor ondernemers en experts om hun stem te laten horen met een on-brand podcastreeks.

<div class="editor-content"><p style="text-align: left"><strong>LANCEER SNEL</strong></p></div>

LANCEER SNEL

Lanceer je eigen podcast voor zomer 2024

<div class="editor-content"><p><strong>BLIJF RELEVANT</strong></p></div>

BLIJF RELEVANT

Leer hoe je podcast relevant en zichtbaar blijft na lancering

<div class="editor-content"><p><strong>LEER VAN PODCASTEXPERTEN</strong></p></div>

LEER VAN PODCASTEXPERTEN

Ontvang praktische feedback van podcastexperts en een technisch team

Veel ondernemers beginnen vol enthousiasme aan het brainstormen over een podcastidee. Toch ontdekken ze vaak al snel, soms zelfs voordat ze echt beginnen, dat het bijna een fulltime bezigheid is.

Je moet nadenken over hoe je je verhaal gaat brengen, je doelgroep bepalen, uitzoeken hoe je de juiste mensen gaat (blijven) bereiken.

En dan hebben we het nog niet eens over de uitdaging om online zichtbaar te blijven en een nieuw publiek van luisteraars, klanten of volgers aan te trekken.

Daarom hebben we al onze kennis en ervaring over podcasting gebundeld in het podcasttraject!

Het podcasttraject is helemaal voor jou als…

je wil graag op een manier communiceren die ook past binnen jouw totale verhaal en (bedrijfs)doelen.

je wil dat jouw expertise opvalt tussen de massa content op sociale media die vandaag beschikbaar is.

jij hebt veel expertise in je vak maar doordat je al zo lang in je sector zit, verlies je soms uit het oog wat je doelgroep écht wil leren.

je een betrokken publiek wilt opbouwen dat geboeid naar je luistert, meegaat in je verhaal en je ziet als dé go-to expert in jouw sector.

 je niet langer in de ideefase wilt blijven hangen en doordacht actie wilt ondernemen om je podcastreeks van A tot Z te realiseren, zonder jezelf uit te putten.

 je bereid bent om met een team van podcast- en marketingexperts al je ideeën en twijfels te bespreken tijdens 1-op-1 sessies.

IK BEN ER GRAAG BIJ!

WAT IS HET PODCAST TRAJECT?

Heb jij expertise die je graag met de wereld deelt? Wil jij kwalitatieve content maken en vind je het belangrijk dat het inhoudelijk relevant is, zodat het jouw expertise eer aan doet? Wil je graag actief aanwezig zijn op verschillende kanalen, maar vind je het ook soms vermoeiend om zichtbaar te blijven? Ben je zelf een podcastfan en zou je zelf graag je eigen podcastreeks maken of je bestaande podcast verbeteren?


Is jouw antwoord 'ja' op een van de bovenstaande vragen? Dan is ons podcasttraject misschien wel iets voor jou!

Tijdens een traject van 4-6 maanden, nemen we jouw doelgroep, jouw verhaal, jouw expertise onder de loep en werken we samen aan een boodschap die volledig past bij jouw doelgroep en jouw persoonlijkheid. Dit gieten we in een podcastreeks waar je trots op kunt zijn!

 

Daarnaast lenen we ons technisch team uit, zodat je tijdens het traject je eerste 6 afleveringen kan opnemen als je wil. We kijken ook naar hoe je geld kan verdienen met jouw podcast, hoe je het als marketingtool kan inzetten en hoe je expertise uitstraalt in lijn met je businessdoelstellingen.


HOE ZIET DE INHOUD ERUIT?


7 Sessies van 2,5 uur met individuele begeleiding om jouw podcast strategisch, inhoudelijk vorm te geven en de marketing strategie te bepalen. 

<div class="editor-content"><p><strong><span style="color: rgb(0, 0, 0)">SESSIE 1: </span></strong></p><p><strong><span style="color: rgb(0, 0, 0)">PODCASTSTRATEGIE</span></strong></p></div>

SESSIE 1:

PODCASTSTRATEGIE

Bepaal jouw rol, jouw niche en leer je doelgroep kennen

<div class="editor-content"><p><strong>SESSIE 2: </strong></p><p><strong>OPWARMEN VAN LUISTERAARS</strong></p></div>

SESSIE 2:

OPWARMEN VAN LUISTERAARS

We gaan nog dieper in op de noden van je luisteraar en leren je hoe je je podcast kan lanceren lang voor hij online staat.

<div class="editor-content"><p><strong>SESSIE 3: </strong></p><p><strong>FORMAT BEPALEN</strong></p></div>

SESSIE 3:

FORMAT BEPALEN

We bepalen hoe we jouw rol, bedrijfsdoelstellingen & noden van je luisteraars vertalen naar een podcastformat.

<div class="editor-content"><p><strong>SESSIE 4: </strong></p><p><strong>INHOUD BEPALEN</strong></p></div>

SESSIE 4:

INHOUD BEPALEN

Na het format te hebben bepaald is het nu tijd om jouw inhoud vorm te geven. Hoe maak je een goede intro/outro, waar moet je op letten en hoe maak je je inhoud relevant voor je luisteraar.

<div class="editor-content"><p><strong>SESSIE 5: </strong></p><p><strong>VOORBEREIDING OPNAMEDAG</strong></p></div>

SESSIE 5:

VOORBEREIDING OPNAMEDAG

Samen met ons maak je een testopname. We gaan samen door je inhoud, intro en outro en stellen bij waar nodig. Zo kom je voorbereid op de opnamedag.

<div class="editor-content"><p><strong>SESSIE 6: </strong></p><p><strong>PODCASTMARKETING</strong></p></div>

SESSIE 6:

PODCASTMARKETING

Hoe zet je je podcast online en hoe zorg je voor een succesvolle podcast marketingstrategie. Wat is er nodig en welke tools kunnen jou helpen om sneller resultaat te boeken.

<div class="editor-content"><p><strong>SESSIE 7:</strong></p><p><strong>MONETIZE JE PODCAST</strong></p></div>

SESSIE 7:

MONETIZE JE PODCAST

In deze online groepssessie leren we je op welke verschillende manieren jij jouw podcast kan doen opbrengen. 

Wat mag je van ons verwachten?

Waar mag je in het traject op rekenen en waar kan je (naast de inhoud uiteraard) op rekenen?

Waarom zou ik leren van 50 Koffies?

Onze eigen '50 Koffies Podcast' behaalde ondertussen meer dan 100 afleveringen, met in totaal meer dan 200.000 beluisterde afleveringen, en genereert een 6-figure omzet. We hebben niet alleen onze eigen podcast met de top van België, maar maken ook podcasts voor grote merken zoals BNP Paribas Fortis Factor, L'Oréal, Vlerick Business School, UNICEF en BESKO. En voor ondernemers die met hun eigen podcast willen uitpakken, hebben we een 4-maanden podcasttraject! Jaarlijks begeleiden we 30 Belgische ondernemers en podcastliefhebbers naar hun eerste serie. In de afgelopen twee jaar hebben we meer dan 200 afleveringen gelanceerd over meer dan 20 verschillende thema's.

Stel je nu eens voor dat...

Je jouw klanten kunt bedienen ook als je met vakantie bent

Jouw podcastidee eindelijk het levenslicht ziet en jou als thought leader op de markt zet

Toegang krijgt tot een heel podcastteam die je niet loslaat tot je podcast live gaat.

Tegen de zomer van 2024 een podcastreeks hebt en met een gerust hart op vakantie kunt gaan.

Een 'handleiding for life' hebt die je niet alleen helpt om podcasts te maken, maar ook inzichten geeft die je kan toepassen op elk bedrijf of project.

Met strategische planning en doeltreffende marketing je luisteraars kunt omzetten in trouwe fans en zo een duurzame inkomstenstroom genereren.

Een community bouwt rond jouw podcast en deuren opent naar nieuwe mogelijkheden.

Ik schrijf me in!

Wat onze podcastmakers te zeggen hebben over het traject

Het creëren van mijn podcast met de dames van 50Koffies was een ontzettend boeiend en leerrijk proces. Van het fine tunen van de boodschap tot het opnemen en het in de markt zetten van de podcast, zonder Yana en Nadia had het me veel meer tijd en energie gekost. Yana en Nadia zijn twee enthousiaste, professionele side kicks die me telkens weer uitdagen om mijn podcast naar een next level te tillen.

Het eerste seizoen staat een half jaar live, en ik mag met trots zeggen dat het traject zijn investering meer dan waard is. Mijn zichtbaarheid is significant gestegen en helpt me om mezelf in de markt te zetten als thought leader. Ik krijg dagelijks reactie uit onverwachte hoek. De investering in het traject heb ik intussen al terugverdiend.

Voor het tweede seizoen koos ik voor een ander format en ga ik in gesprek met founders en CEO's over hun leadership journey. Tijdens de eerste opnamedag werden mijn gasten warm ontvangen door Nadia als perfecte host. Zo kon ik me 100% focussen op de gesprekken.

<div class="editor-content"><p><span>Sarah Debaets</span></p></div>, <div class="editor-content"><p>Rethinking Leadership</p></div>

Sarah Debaets

Rethinking Leadership

Voor onze podcast, Café KLEIR., deden we een beroep op 50Koffies om ons helemaal klaar te stomen. In een paar diepgaande sessies hebben we samen met Yana de richting voor onze podcast bepaald. Dit werd telkens tot in de puntjes uitgewerkt in een professionele omkadering. Ook de opnamedagen waren fantastisch. Nadia ondersteunde waar nodig en nam heel mooie foto's. De opnames werden netjes opgeleverd samen met wat extra beeldmateriaal.
Wil je graag een podcast opnemen, ga dan zeker eens langs bij 50Koffies. Absolute aanrader!

<div class="editor-content"><p>Mathias Vertessen</p></div>, <div class="editor-content"><p>Co-founder KLEIR</p></div>

Mathias Vertessen

Co-founder KLEIR

Waar moet ik beginnen...
Dat er vanaf het eerste moment een match was tussen mij en de dames van @50koffies (Yana & Nadia), daar was geen twijfel over. Maar dat er nog 2 dames op deze wereld waren waar geen enkel idee gek genoeg was (zoals ikzelf... lees: sneltrein), dat was heel erg fijn! Ik heb niet alleen veel eye-openers gehad, maar ik heb eindelijk de podcast kunnen uitwerken waar ik al heel lang mee in mijn hoofd zat. En eerlijk is eerlijk... dit had ik absoluut nooit zo professioneel in de wereld kunnen zetten zonder jullie hulp. Alle sessies zijn tot in de puntjes voorbereid door jullie en ik steek niet onder stoelen of banken dat je niet met een ontploft hoofd (positief) naar huis gaat... maar de sessies waren telkens iets om naar uit te kijken. Vandaag mijn laatste sessie gehad en heb serieus al heimwee haha.

Enorm enorm dankbaar. Dankjewel toppers voor jullie gastvrijheid, inzichten, valkuilen, professionaliteit, service, warmte, hulp... Ik zou het meteen opnieuw doen. Mij mag je dus zeker nog verwachten voor een lekkere tas koffie naast alle opnames in de toekomst 

<div class="editor-content"><p>Laura Loots</p></div>, <div class="editor-content"><p>Fotografe</p></div>

Laura Loots

Fotografe

De investering

De prijzen van het podcasttraject zijn standaard zonder opnames. Deze kan je achteraf op elk moment beslissen om bij te boeken. Je kan het podcasttraject betalen in 1,3 of 6 schijven. 

BETAAL IN

1 KEER

€6997,00 (excl btw) 

Je kan ervoor kiezen het traject in 1 keer te betalen. 


BIJ INSTAP BETAAL JE EEN VOORSCHOT VAN €750,00 (excl btw)


In deze prijs zit:


 • 6 individuele sessies van 2,5uur begeleid door Yana of Nadia

 • 1 online groepsessie waarbij we spreken over hoe jij je podcast kan monetizen

 • De proefopname van jouw intro en eerste aflevering

 • 6 afgewerkte video- opnames

 • Je eigen video intro met jingle en introbeelden 

 • Podcastlocatie

 • 2 begeleide opnamedagen van 4 uur met productieteam en podcastexpert om je te begeleiden

 • Professionele foto's van je opnamedag om te gebruiken als promotiemateriaal. 

 • Een werkboek waar je met jouw podcastidee mee aan de slag kan

 • Toegang tot ons online platform boordevol extra video's en tutorials


Ik schrijf me in!

BETAAL IN

3 KEER

€2332,34 (excl btw) 

Je kan ervoor kiezen het traject in 3 keer te betalen. 


BIJ INSTAP BETAAL JE EEN VOORSCHOT VAN €750,00 (excl btw)


In deze prijs zit:


 • 6 individuele sessies van 2,5uur begeleid door Yana of Nadia

 • 1 online groepsessie waarbij we spreken over hoe jij je podcast kan monetizen

 • De proefopname van jouw intro en eerste aflevering

 • 6 afgewerkte video- opnames

 • Je eigen video intro met jingle en introbeelden 

 • Podcastlocatie

 • 2 begeleide opnamedagen van 4 uur met productieteam en podcastexpert om je te begeleiden

 • Professionele foto's van je opnamedag om te gebruiken als promotiemateriaal. 

 • Een werkboek waar je met jouw podcastidee mee aan de slag kan

 • Toegang tot ons online platform boordevol extra video's en tutorials


Ik stap in!

BETAAL IN

6 KEER

€1166,16 (excl btw) 

Je kan ervoor kiezen het traject in 1 keer te betalen. 


BIJ INSTAP BETAAL JE EEN VOORSCHOT VAN €750,00 (excl btw)


In deze prijs zit:

 • 6 individuele sessies van 2,5uur begeleid door Yana of Nadia

 • 1 online groepsessie waarbij we spreken over hoe jij je podcast kan monetizen

 • De proefopname van jouw intro en eerste aflevering

 • 6 afgewerkte video- opnames

 • Je eigen video intro met jingle en introbeelden 

 • Podcastlocatie

 • 2 begeleide opnamedagen van 4 uur met productieteam en podcastexpert om je te begeleiden

 • Professionele foto's van je opnamedag om te gebruiken als promotiemateriaal. 

 • Een werkboek waar je met jouw podcastidee mee aan de slag kan

 • Toegang tot ons online platform boordevol extra video's en tutorials


Ik claim mijn plek!

We weten dat het een investering is, maar waarom zou je je

moeten inschrijven voor dit traject?

Dit traject wierp al meermaals zijn vruchten af voor verschillende podcastmakers en hun bedrijven. Daarom is het zo waardevol om voor de ALLERLAATSTE KEER OOIT in te stappen in dit individueel begeleid podcasttraject

1-op-1 begeleiding door Nadia en Yana - In de 1-op-1 sessies kun je al je vragen stellen en leren van fulltime podcastmakers en -experts. Jij gaat tijdens de live sessies samen met enkel Yana en/of Nadia brainstormen en nadenken over jouw ideale klant, jouw unieke marktpositie en de content die bij je past.

Professionele kwaliteit - Als je de optie opnames erbij neemt nemen we je afleveringen op samen met ons technisch team, zodat je een kwalitatieve en professionele podcast hebt. Wil je daarna nog meer opnames laten maken? Dat kan! Je kan bij ons gemakkelijk extra opnamedagen bijboeken!

All-in traject - In dit traject steken we al onze kennis en expertise, maar je krijgt via een online platform toegang tot extra lessen, werkboeken en templates.

24/7 online platform - Alle lessen en werkdocumenten vind je terug op ons digitaal platform. Je kunt er altijd naar grijpen of alles opnieuw raadplegen. Zodra je bent ingeschreven, krijg je toegang tot dit platform.

(Mindset)coaching op maat - Aan het einde van de rit heb je niet alleen je eigen podcast, maar ook een échte contentmindset die je in je business kunt toepassen.

Een duurzame podcast is FOR LIFE - Je bouwt een format waarin je verhalen, expertise en kennis met een stevige basis een blijvende plek krijgen. Onze podcast die we vier jaar geleden hebben gelanceerd, wordt vandaag wekelijks beluisterd… over duurzaamheid gesproken!

Ik claim mijn spot!

FAQ

Heb jij nog vragen over het podcasttraject? Misschien vind je het antwoord hieronder terug!

Ik twijfel of mijn verhaal wel interessant genoeg is voor een podcast.

Geen paniek! Wij geloven zelf dat een goede podcast enkel gemaakt kan worden als de fundering juist zit. Daarom spenderen we de eerste lessen aan het scherp krijgen van jouw podecastconcept. We werken en brainstormen samen aan jouw podcastidee om er zeker van te zijn dat het helemaal past bij wie jij bent en dat het boeiend is voor jouw doelgroep.

Ik ben bang om te spreken op een podcast.

Dat is helemaal oké! Wij begeleiden je van A tot Z doorheen heel het proces en staan aan jouw zijde om bij te sturen en jou aan te moedigen.

Kan ik in schijven betalen?

Dat kan zeker! Je kan kiezen voor een betaling in 1, 3 of 6 termijnen/maanden. Zo maken we het voor iedereen haalbaar.

Het is financieel toch wel een uitdaging.

In ons traject spenderen we een hele sessie aan hoe je met jouw podcast geld kan verdienen. We willen, net zoals jij, dat dit voor jou een haalbare langetermijnoptie is. Samen kijken we naar de juiste opties voor jou om geld te verdienen met je podcast.

Wanneer en waar vinden de 1-op-1 sessies plaats?

Jij kiest wanneer de sessies doorgaan, dwz dat jij het tempo kiest. Je kan alle sessies zelf online inboeken (al gaan ze wel offline door) wanneer het past in jouw agenda.

Moet mijn podcastidee al volledig scherp staan?

Helemaal niet! Tijdens de eerste 3 sessies gaan we jouw verhaal verfijnen en gaat er vanzelf een podcastformat volgen. Het enige wat je op voorhand nodig hebt is de goesting om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan!

Wanneer start en eindigt het podcasttraject?

Wanneer je bent ingeschreven krijg je de link doorgestuurd om jouw individuele sessies in te boeken naar de mogelijkheden van jouw agenda. 

Zitten de opnames mee in de prijs?

Ja, standaard zitten er 6 videopodcasts inbegrepen. Dit wil zeggen de opnames (6 opnames op 2 opnamedagen) en de podcastproductie van videopodcasts.