PODCAST DE GROEIFACTOR/ LE FACTEUR DE CROISSANCE

Als marktleider, met een marktaandeel in België van meer dan 40%, is BNP Paribas Fortis Factor expert op het gebied van werkkapitaaloplossingen op maat voor bedrijven in alle fasen. Of je nu een startende onderneming of een gevestigde naam met internationale ambities bent.

BUSINESS CHALLENGE

"Factoring is voor bedrijven een financiële oplossing as last resort."  BNPPFF is vastberaden om af te rekenen met deze negatieve perceptie van factoring. Maar hoe gaan ze dit aanpakken? Door te laten zien dat factoring eigenlijk een makkelijke financieringsoplossing is die de cash flow van elk bedrijf kan optimaliseren. BNP Paribas Fortis Factor wil de dienst factoring ook bij Fortis-medewerkers promoten, zodat zij op hun beurt bedrijven kunnen informeren en helpen. Om deze boodschap kracht bij te zetten, gaat BNP Paribas Fortis Factor zowel intern als extern hun expertise over factoring verspreiden met een podcastreeks.

DE OPLOSSING

  • Een podcastreeks met afleveringen voor elke doelgroep: startende bedrijven, groeiende ondernemingen en mature bedrijven. 

  • Boegbeelden Kamal Kharmach en Valerie Thys inzetten als podcasthosts om de financiële materie toegankelijk en luchtig over te brengen.

  • De podcast belicht specifieke behoeften van diverse ondernemingen dankzij diverse sprekers en experten die verschillende invalshoeken aansnijden.

HET RESULTAAT 

Wat we maakten voor BNP Paribas Fortis FACTOR

Episodes van 30 minuten in audio- en videoformaat

8 afleveringen in drie talen: Frans, Nederlands en Engels

Opgenomen met 3 camerastandpunten en voorzien van high-end microfoons

Hangmicro's voor optimale audiokwaliteit en ongehinderde gesprekken

Korte videofragmenten die als teaser dienen voor het promoten van de aflevering

Professionele foto’s en quotes om de visuele presentatie te versterken

Een blogpost per aflevering geschreven in

3 talen

Een trailer om de podcast nog voor de lancering te promoten

Aantrekkelijke thumbnail per aflevering in huisstijl

Podcastcover voor podcastplatformen zoals Spotify

Luister naar de podcast

Wij zijn zeer blij met de uitstekende service die we hebben ontvangen van 50 Koffies! Dankzij hun ondersteuning hebben we succesvol podcasts kunnen maken in functie van onze noden en hebben we als Marketing & Communications team onze visie kunnen omzetten in werkelijkheid. Ze hebben ons geholpen om een nieuw communicatie platform te starten om onze expertise als marktleider te delen. Hun professionele aanpak en inzet hebben echt het verschil gemaakt. Een echte aanrader!

MAARTEN VAN MIERT

Head of Marketing & Communications - Marketing & Communications Department BNPPFF

Denk jij ook aan een professionele bedrijfspodcast?

Heb je net als BNP Paribas Fortis Factor nood aan een professionele tool om kennis te delen met je medewerkers en klanten? Boek nu jouw virtuele koffie om al je expertise in een podcastreeks te gieten.


Boek jouw koffiemoment