About

Nadia El Makhfi en Yana Smits zijn twee ondernemende vrouwen van eind twintig die 6 maanden geleden de handen in elkaar sloegen. Nadia werkt reeds 2 jaar als zelfstandige fotografe en creëerde projecten voor onder andere VRT, VT wonen, A Seat at The table en nog veel meer. Yana werkte 3 jaar als marketeer voor haircare merken binnen de groep L’Oréal en begon 1,5 jaar geleden haar eigen coworking space Girlsmode voor ambitieuze vrouwen.

Op deze coworking leerde beide dames elkaar kennen en al snel groeide het idee om met 2 een project op te starten. Uit angst om zich te verliezen in hun enthousiasme besloten ze om hun project eerst bij de top van België te pitchen met als doel om zoveel mogelijk feedback te vergaren om hun project te versterken. Ze mailden naar topondernemers en andere experten met de vraag of ze hen mochten uitnodigen voor een koffie om hun project voor te stellen en als snel zaten ze meerdere malen per week in de auto, onderweg naar de volgende boeiende koffie. 

Ze besloten om eerst 50 koffies te drinken alvorens ze hun project lanceerden en zo werd de naam 50 Koffies al snel een werkterm. Na 6 maanden van koffietas naar koffietas te reizen kwam er steeds meer en meer vraag

over de inhoud van de koffies. Beide dames besloten daarom om de gesprekken open te gooien, zodat alle vrouwelijke onderneemsters de kans kregen om mee ‘op de koffie’ te gaan. Dit is het onstaan van de podcast ’50 Koffies’.

The hosts

Nadia El Makhfi studeerde Economie Wiskunde aan de middelbare school en haalde een Bachelor diploma interieur design aan de hogeschool Sint Lucas in Gent. Haar stage deed ze in hartje London. De combinatie wiskunde en kunst zorgde er al snel voor dat ze op haar 23 jaar het hef in handen nam en haar eigen zaak startte. Eerst als interieurvormgever, maar gaande weg ontdekte ze al snel dat haar hart volledig bij het fotograferen lag! Vandaag werkt ze als fulltime lifestyle fotograaf over heel België.  

 

Als creatieve duizendpoot staat ze springend in het leven. Geen creatieve opdracht is er te veel aan. Zo werkte ze aan projecten voor de VRT, VT wonen en A Seat At The Table , waarbij het laatste haar meteen deed inzien dat “ondernemen” in haar bloed zit. CEO ronde tafels bijwonen, gesprekken aangaan met deze mensen aan de top deden haar meer en meer interesse krijgen in deze wereld. Vragen voor een koffie met deze mensen bleek plots zo toegankelijk en laat dit meteen de inspiratie geweest zijn voor de podcast 50 koffies.

Dit netwerk zorgde er al snel voor dat ze regelmatig gevraagd wordt als keynote spreker rond  vrouwelijk ondernemerschap!

Al lachend vind je mij naast het werk tussen stiftjes en notitieboekjes, wat verf en rustgevende muziek. met vriendinnen in de zon of al kibbelend met de zussen in Marokko! 

Yana Smits behaalde haar bachelorsdiploma Marketing aan Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen waarna ze naar Londen trok om daar haar master in International Business te behalen. Tijdens haar eerste jaren van haar carrière werkte ze als productmanager voor L’Oréal en ontfermde ze zich over merken zoals Essie, L’Oréal Professionnel, Décleor en Carita. 

 

Na 3 jaar besloot ze om zelfstandige te worden en opende ze haar eigen Coworkingspace, Girlsmode, in hartje Antwerpen. Tijdens het eerste jaar groeide haar interesse in ambitieuze vrouwen en persoonlijke ontwikkeling en besloot ze om beide samen te brengen in de podcast 50 Koffies en haar maandelijkse ‘Grow Your Force’ sessies. 

 

Ondertussen wordt Yana ook regelmatig gevraagd als keynote spreker over vrouwelijk ondernemerschap, leidt ze samen met Nadia panelgesprekken en organiseert ze maandelijkse trainingssessies voor vrouwen die willen groeien. 

 

In haar vrije tijd speelt Yana zaalvoetbal, gaat ze graag wandelen met haar man en is ze regelmatig op een terrasje te vinden met vrienden.

Get connected

  • apple podcast logo
  • google podcast logo
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Spotify
  • YouTube
  • Facebook

50 koffies

Ankerrui 12, 2000 Antwerpen

0032(0)471 33 32 65

podcast.50koffies@outlook.com

Volg de podcast